Vacatures

Werken bij Gebr. Simon

Wij leveren als groothandel in speelgoed aan (speelgoed)winkels in heel Nederland en België en in enkele andere Europese landen. Met een klein team zorgen wij er iedere dag voor dat de bestellingen van onze klanten zorgvuldig en snel worden verwerkt. Ons bedrijf bestaat al meer dan 150 jaar en is gevestigd in Zwolle.

Wij bieden onze klanten een zeer ruim assortiment van zowel grote merken als van kleinere of minder bekende fabrikanten. Naast de groothandel en showroom in Zwolle, hebben wij ook een vaste stand op de TradeMart in Utrecht.

Openstaande vacatures:

- Stagiaire marketing en communciatie in een B2B-omgeving


Vacature: stagiaire marketing en communicatie in een B2B-omgeving

Heeft jouw studie alles te maken met marketing en communicatie en wil je jouw opgedane kennis graag leren toepassen in een B2B-omgeving? Dan bieden wij jou graag een stageplek in ons bedrijf.

Wie zijn wij? 
Gebr. Simon is een groothandel in speelgoed en levert aan (speelgoed)winkels in heel Nederland en België en in enkele andere Europese landen. Met een klein team zorgen wij er iedere dag voor dat de bestellingen van onze klanten zorgvuldig en snel worden verwerkt. Ons bedrijf bestaat al meer dan 150 jaar en is gevestigd in Zwolle.

We bieden onze klanten een zeer ruim assortiment van zowel grote merken als van kleinere of minder bekende fabrikanten. Naast de groothandel en de showroom in Zwolle, hebben wij een vaste stand op de TradeMart in Utrecht.

Wat ga jij doen?
•    Je werkt mee aan het onderhouden van de website/webshop en de verkoopapplicatie. Denk hierbij aan (online)
assortimentsbeheer, schrijven van aansprekende blogs, maken van lookbooks, onze social media kanalen up-to-date houden en de
resultaten van Google Analytics verwerken.
•    Je werkt mee aan het verzorgen van de externe communicatie. Leer bijvoorbeeld wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van beursdagen, verzorg de persmappen, brainstorm mee over leuke promoties en regel flyers en ander drukwerk. Mede door jouw inbreng zijn alle vertegenwoordigers helemaal ready om van beursdagen een succes te maken.
•    Je zet jouw kennis en vaardigheden in voor de uitvoering van kleine (markt)onderzoeken en je helpt mee met de uitwerking van de marketingplanning.

Wat heb je daarvoor nodig?
•    Jouw opleiding sluit goed aan bij de stagewerkzaamheden;
•    Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
•    Je kunt omgaan met een CMS en met applicaties;
•    Je hebt een vlotte pen en begrijpt hoe je commerciële teksten schrijft;
•    Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van een 3e taal is een pré.

Onderzoek
Wil je graag je een onderzoek doen tijdens je stage? Dat kan ook! Onderwerpen die goed aansluiten bij ons bedrijf zijn bijvoorbeeld: het inkoopgedrag van winkeliers, branding van nieuwe/exclusieve merken in een B2B-omgeving of een onderzoek naar ontwikkelingen in de retailketen.

Reageren
Wil jij stage bij ons lopen, dan horen we graag van jou! Mail je motivatie naar sollicitatie@simonspeelgoed.nl t.a.v. Martien van Dam.