Verantwoord speelgoed

2019-04-11

Bio, eco, vegan, fairtrade. Mooie termen die steeds vaker op speelgoedverpakkingen zijn te zien. Maar wat betekenen ze eigenlijk? En welke merken in ons assortiment voldoen hier aan?

BIOplastic van Dantoy
Bij het Deense Dantoy gaan ze voor kwaliteit en duurzaamheid. Al hun speelgoed is van oerdegelijk plastic en bestand tegen intensief gebruik. Met hun serie BIOplastic gaan ze nog een stap verder. Dit ecologisch geproduceerde speelgoed is gemaakt met behulp van BIO-kunststof, vervaardigd uit suikerriet.

BIOplastic is 100% recyclebaar en tegelijkertijd is suikerriet een 100% hernieuwbare grondstof. Bij het oogsten van suikerriet kan meteen opnieuw geplant worden. Suikerriet helpt bovendien om de CO2 uit onze lucht te absorberen.

Pellianni gaat voor vegan
De lieve knuffels worden al fairtrade gemaakt in Sri Lanka en hun nieuwe serie rugtassen en etuis zijn zelfs helemaal vegan! Maar gaat verantwoord produceren wel samen met een hip design? Bij Pellianni wel. De hele veganserie is in zachte kleuren en van een topkwaliteit.

Ze hebben echt overal aan gedacht. Zo hebben de rugtassen reflecterende strepen aan de zijkanten van de tas. Handig, want zo zijn de kleintjes extra goed zichtbaar op de stoep en bij het oversteken!

Eco-friendly knutselen met SES en Weible
Verantwoord spelen kan heel creatief zijn. Dat weten ze ook bij merken als SES en Weible. In het ruime assortiment van SES is zelfs een hele lijn Eco-friendly. Niet alleen maar klei en verf, maar ook veel funmais.

Bij Weible produceren ze al meer dan 100 jaar natuurlijke kleisoorten. De klei is samengesteld uit bijenwas met aardappelzetmeel en krijgt zijn mooie kleuren door kleurstoffen uit de voedingsindustrie. De klei blijft zacht, is non-allergisch en glutenvrij. 

Een mooiere wereld door Oskar & Ellen
Zacht en lief, dat is eigenlijk al het speelgoed van het Zweedse merk Oskar & Ellen. Niet alleen als eindproduct, maar ook in de weg daar naar toe. In een ethisch verantwoord productieproces ontstaat creatief en educatief speelgoed van de hoogste kwaliteit. Elk item wordt vervaardigd in kleine studio’s in de Filippijnen waar de werknemers onder goede arbeidsomstandigheden een eerlijk loon verdienen. Zo maakt Oskar & Ellen met mooi speelgoed de wereld een beetje mooier.

Bekijk ons assortiment verantwoord speelgoed.

Verantwoord speelgoed