Sinterklaasboeken

2021-03-18

Voorpret begint met de mooiste sinterklaasboeken, boordevol liedjes en verhalen. Van klassiekers tot nieuwe prentenboeken of vernieuwde uitgaven. Natuurlijk zijn er ook kleurboeken met sinterklaasthema!

Sinterklaasliedjes
Mark Janssen

Wat is er nou leuker om in de stemming te komen - het liefst al maanden van tevoren - dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen!

Van 'Wie komt er alle jaren', via 'Hoor de wind waait door de bomen' en 'Hij komt, hij komt', tot 'Hoor wie klopt daar kinderen', en 'O, kom er eens kijken' -  het hele Sinterklaasverhaal in liedjes.

In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis... dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien. Naar boek -->

Het huis van Sinterklaas
Naomi Tieman en Marieke Nelissen

Wat gebeurt er in het huis van Sinterklaas als hij niet thuis is? Dan dansen de kleine Pietjes op het dak!

Eindelijk komen we te weten wat de kleine Pietjes doen die nog niet groot genoeg zijn om met Sinterklaas mee naar Nederland te varen: die passen op het huis van Sinterklaas. En hoe...!

Het huis van Sinterklaas is een vrolijk Sinterklaasverhaal op rijm van Naomi Tieman, schitterend en fantasierijk geïllustreerd door Marieke Nelissen, bekend van De verhalen van De Heksenkeet. Naar boek -->

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas (flapjesboek)
Jet Boeke

Dikkie Dik wacht vol verwachting op het paard van Sinterklaas. Maar telkens als hij denkt hem te horen is het een ander dier. En daar wordt Dikkie Dik zo slaperig van... Naar boek -->

Benieuwd naar nog meer Sinterklaasboeken?
Naast mooie prentenboeken, zijn er natuurlijk ook vrolijke kleur- en knutselboeken met Sinterklaas in de hoofdrol. We hebben ze allemaal samengevoegd zodat u ze in één opslag kunt bekijken. Tip: bij elk boek staat de kleur van de pieten vermeld.

Naar de selectie Sinterklaasboeken -->

(Prijzen alleen zichtbaar indien ingelogd)

Sinterklaasboeken