Kerstboeken

2020-12-09

De lichtjes in de kerstboom aan en dan lekker dicht bij de verwarming mooie kerstboeken (voor)lezen. Deze tijd van het jaar leent zich als geen andere voor sfeervolle verhalen. Daarom hebben we de mooiste kerstboeken voor u geselecteerd.

Jingle bells
Nicola Slater

Jingle bells, jingle bells, ga je met ons mee?
Je hoort de belletjes van ver in de arrenslee

Een muzikaal kerstfeest
Vier vrienden toveren hun instrumenten tevoorschijn en spelen het leukste kerstliedje aller tijden. Ze beginnen alleen, maar komen uiteindelijk samen in een prachtige feestelijke symfonie bij de grote kerstboom. Het boekje maakt prachtige muziek en heeft ook nog een stralende ster met lichtje. Net als ‘Fijne verjaardag voor jou!’ is ook dit prentenboek van Nicola Slater weer een feest voor oog en oor! Naar boek -->

Het kerstverhaal
Vivian den Hollander en Mies van Hout

Maria’s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn.
Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij.

Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!

Een heerlijk voorleesverhaal voor kerst, met prachtige illustraties in kleur!
Naar boek -->

Kerstfeest in het grote bos
Ulf Stark en Eva Eriksson

De konijntjes Nina en Flip vinden iets vierkants met allerlei tekens erop. De slimme kraaien zeggen dat er TOMTE NAAR B op staat. Dat betekent natuurlijk dat tomte naar de dieren in het Grote Bos zal komen! De kraaien vertellen ook dat tomte meestal met Kerstmis komt.

En de eekhoorns weten dat het kerst wordt, als men allerlei mooie dingen in de bomen hangt, een kerstmaal kookt en samen lekker eet, danst en zingt. En dat iedereen dan heel lief voor elkaar is! Overal is men nu druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. De enige die nog ontbreekt is tomte. Nina en Flip gaan op weg om hem te zoeken.

Maar er trekt een sneeuwstorm over het Grote Bos en de konijnen verdwalen... Sprookjesverteller Ulf Stark en sprookjes illustratrice Eva Eriksson hebben samen een prachtig adventsverhaal gemaakt dat iedereen in een blije en vrolijke kerststemming brengt in de dagen voor Kerstmis. Naar boek -->

Benieuwd naar nog meer kerstboeken?
Naast mooie prentenboeken, zijn er natuurlijk ook vrolijke kleur- en knutselboeken met het thema kerst. We hebben ze allemaal samengevoegd zodat u ze in één opslag kunt bekijken. 

Naar de selectie kerstboeken -->

(Prijzen alleen zichtbaar indien ingelogd)

Kerstboeken