Gouden Boekjes

2021-04-01

Al meer dan 65 jaar een begrip in Nederland: de Gouden Boekjes, uitgegeven door uitgeverij Rubinstein. Oorspronkelijk komen de ‘Little Golden Books’ uit Amerika, maar de beroemde serie kom je overal tegen. Wereldwijd zijn er al meer dan 3 miljard exemplaren verkocht!

Bij ons vindt u een mooie selectie uit de ruime collectie Gouden Boekjes. Allemaal originele verhaaltjes met mooie illustraties en –uiteraard- het beroemde gouden randje!

Vijf brandweermannetjes
Margaret Wise Brown


Er is brand bij de familie Lutteput, en dan wordt de brandweer gebeld. De beroemde vijf brandweermannetjes gaan het vuur blussen. Naar dit boek -->

Ken jij Pippi Langkous?
Astrid Lindgren

Iedereen kent Pippi Langkous. Generaties lang al identificeren mensen en vooral kinderen zich onmiddellijk met haar vrije, onafhankelijke en rebelse geest. Nu, voor het eerst, een Gouden Boekje van Pippi – het sterkste meisje van de hele wereld!

Pippi woont alleen in Villa Kakelbont met haar paard en haar aapje, meneer Nilsson. Tot de grote verbazing van haar buurkinderen, Tommy en Annika, slaapt ze met haar voeten op het kussen en haar hoofd onder de lakens, bakt ze koekjes op de vloer, heeft haar eigen act in het circus, grijpt twee inbrekers bij de lurven en geeft een spetterend maar ongewoon verjaardagsfeestje. Naar dit boek -->

Het Gouden Voorleesboek
Diversen

De prachtige plaatjes en vrolijke verhalen zijn al generaties lang een succes aan menig bedrand. Een kloek boekwerk dat garant staat voor vele uren voorleesplezier! Blaf, kwaak en knor mee met alle dieren in Hoep, zei de chauffeur, scheur door de straten met De gele taxi, of leef mee met die arme Dokter Pijpekop, de poppendokter.

In Het Gouden Voorleesboek staan zeven Gouden Boekjes die elk om hun eigen reden ideaal voorleesvoer zijn. Naar dit boek -->

Nog meer Gouden Boekjes
Naast deze drie titels, zijn er nog veel meer Gouden Boekjes. Staat uw favoriet er niet tussen? Neem dan contact met ons op, waarschijnlijk kunnen wij hem voor u bestellen.

Naar de collectie Gouden Boekjes -->

(prijzen alleen zichtbaar indien ingelogd)

Gouden Boekjes