Dantoy TINY BIOplastic: ecologisch babyspeelgoed

2019-09-10

Dit najaar lanceert het Deense merk Dantoy een geheel nieuw assortiment babyspeelgoed: TINY BIOplastic. Een uitbreiding van de succesvolle lijn BIOplastic, maar nu speciaal voor baby's.

De hele serie is bekroond met het Nordic Swan-ecolabel, wat betekent dat het milieuvriendelijk is en geen schadelijke chemicaliën bevat. De natuurlijke kwaliteit van de producten is afkomstig uit suikerriet en bamboevezels.

Voor de kleintjes
TINY BIOplastic richt zich op spelen, leren en sensorische stimulatie, waardoor ze de ontwikkeling van de baby kunnen ondersteunen. Al het speelgoed is ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik en is vaatwasmachinebestendig.

De nieuwe serie biedt o.a. een zandset, bijtringen, een activityketting en een stapeltoren. Gemaakt van BIOplastic, behalve de zachte bijtringen, die zijn gemaakt van thermoplastisch rubber (met Nordic-Ecolabel), speciaal ontwikkeld voor het zachte tandvlees van baby’s.

Voordelen van BIOplastic:
De productie van BIOplastic vermindert de uitstoot van koolstof
- Het suikerriet wordt verbouwd op gecontroleerde, pesticidenvrije plantages in Midden- en Zuid-Brazilië

- Het suikerriet wordt elke 6 tot 12 maanden geoogst

- Suikerriet is een 100% duurzame grondstof

Zacht kleurenpalet
Bij de ontwikkeling van TINY BIOplastic gaat Dantoy niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor de laatste trends. In samenwerking met het Scandinavian Trend Institute ontwikkelde Dantoy het kleurenpalet voor de serie TINY BIOplastic, helemaal in stijl met de kleurentrends 2019-2020. 

Bovendien voldoen de kleuren aan het concept van eenvoud en veiligheid. De kleuren zijn helder – niet fel of glanzend – om zo een rustige omgeving voor baby’s te creëren. 

Nu leverbaar
Met TINY BIOplastic bereikt Dantoy een nieuw kwaliteitsniveau in de wereld van babyspeelgoed. De nieuwe collectie is nu leverbaar en online te bestellen via de webshop. Liever eerst met eigen ogen zien? Kom dan langs tijdens beursdagen of maak een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

Bekijk assortiment BIOplastic van Dantoy

Dantoy TINY BIOplastic: ecologisch babyspeelgoed