Dantoy Green Bean

2020-04-20

Na het succes van de serie BIOplastic komt het Deense merk Dantoy met een nieuwe lijn ecologisch geproduceerd speelgoed: Green Bean. Uniek in zijn soort, want de hele serie komt tot stand uit eigen overtollig afvalmateriaal van Dantoy zelf.

Stoere groentinten
Door het recyclingproces ontstaan er kleurschakeringen in het speelgoed en zijn geen twee stuks exact hetzelfde. Toch passen ze goed bij elkaar, want elk exemplaar komt in dezelfde stoere natuurtinten.

De serie Green Bean is speciaal door de kleuren en het materiaal, maar niet anders in kwaliteit. Want Dantoy blijft natuurlijk gewoon Dantoy: solide speelgoed voor veelvuldig gebruik. Daarom is het ook geschikt voor scholen en kinderdagverblijven.

Serieuze zaak
Dantoy richt zich op én werkt met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Een continu proces waarin ze de productie steeds verder willen verbeteren en de impact op ons milieu steeds positiever willen beïnvloeden. Hergebruik van overtollige afvalstoffen en produceren in eigen huis is een stap in de goede richting.

Schone klassiekers
De serie Green Bean begint met vijf speelgoedklassiekers: een gieter, een emmer met handvat, een schep en hark, een stoere truck en natuurlijk een boot.

De hele lijn wordt – net als alles van Dantoy – geproduceerd in Denemarken. Geen enkel exemplaar bevat ftalaten, parfums, BPA of andere soorten schadelijke stoffen. En wordt het vies? Geen probleem, want alle Green Bean kan zo hup, in de vaatwasmachine.

Naar Green Bean van Dantoy

Dantoy Green Bean