Creatief talent

2020-04-08

Voor dagen dat kinderen nog niet lekker kunnen buitenspelen in de voorjaarzon, vindt u bij ons een assortiment vol creatieve ideeën. Van boeken vol knutselideeën tot knutsel- en bakspullen.

Inspirerende tekenboeken
Hoe maak je zelf een schilderij van je slaapkamer à la Vincent van Gogh? Of hoe teken je de juiste verhoudingen van een hoofd? Aan de hand van bekende schilderijen leren jonge kunstenaartjes in ‘Alles is kunst’ over schilderkunst en gaan ze zelf aan de slag met bijpassende opdrachten.

Voor wie dat nog iets te moeilijk is, zijn er andere tekenboeken, zoals ‘Teken in 5 stappen’ van uitgeverij Lantaarn of ‘Ik leer tekenen’ van uitgeverij Ballon.

Voor de lens
Beeldverhalen zijn meer dan tekeningen en schilderijen. Voor plaatjesmakers vanaf 6 en vanaf 12 jaar heeft uitgeverij Clavis twee superleuke en leerzame boeken over fotografie. Kinderen oefenen eenvoudig zelf met een smartphone en leren zo alles over zaken als compositie, scherptediepte en tegenlicht.

Bakken maar!
Voor alle kleine bakkertjes thuis, zijn er gelukkig ook leerzame bakboeken. Denk bijvoorbeeld aan ''t Verrukkelijke Kinderbakboek' of het boek van Mama Baas ‘Mijn kind bakt graag’. Alle basiskennis wordt stap voor stap uitgelegd zodat de kleine chef binnen no-time weet hoe hij de lekkerste zandkoekjes of kaasstengels maakt!

En pssst: ook voor bakaccessoires en kleine oventjes bent u bij ons aan het juiste adres! Kijk eens rond in het assortiment van Schopper. Daar vindt u allerlei bakvormpjes en baktoebehoren op kinderhandjesformaat.

Creatief talent