BIOplastic in de prijzen!

2021-04-02

In de categorie duurzaamheid heeft het ecologische speelgoed van Dantoy de zilveren prijs gewonnen bij de Play For Change Awards! Geheel terecht natuurlijk, want hun speelgoed is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel erg mooi!

Speelgoed van suikerriet
Bij het Deense Dantoy gaan ze voor kwaliteit en duurzaamheid. Al hun speelgoed is van oerdegelijk plastic en bestand tegen intensief gebruik. Met hun serie BIOplastic gaan ze nog een stap verder. Dit ecologisch geproduceerde speelgoed is gemaakt met behulp van BIO-kunststof, vervaardigd uit suikerriet.

BIOplastic is 100% recyclebaar en tegelijkertijd is suikerriet een 100% duurzame grondstof. Het suikerriet komt uit centraal en zuidelijk Brazilië, van gecontroleerde plantages zonder pesticiden.

Bij het oogsten van suikerriet, elke 6 tot 12 maanden, kan meteen opnieuw geplant worden. Suikerriet helpt bovendien om de CO2 uit onze lucht te absorberen.

BIOplastic van Dantoy:
-> Geen chemicaliën
-> Wasbaar speelgoed
-> Hoge kwaliteit
-> Educatief en fantasierijk
-> 100% Deens design

Voor groot en klein
Van een stoere truck tot een compleet koffieset, de collectie BIOplastic biedt het allemaal. De meeste items en sets zijn al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Op zoek naar duurzaam babyspeelgoed? Ook daar heeft Dantoy aan gedacht. Speciaal voor de allerkleinsten ontwikkelden ze hun lijn TINY BIOplastic: zacht kunststof speelgoed, zoals bijtringen en een stapeltoren, allemaal met het Nordic Eco-label.

Groene boontjes
Dat Dantoy duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook uit de nieuwste serie Green Bean. Speelgoed in deze serie is uniek in zijn soort: alle producten worden gemaakt uit eigen overtollige afvalmaterialen die Dantoy op voorraad heeft. Door dit recyclingproces ontstaan er kleurschakeringen in het speelgoed en zijn geen twee stuks exact hetzelfde.

Terechte winnaar
Dantoy richt zich op én werkt met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Een continu proces waarin ze de productie steeds verder willen verbeteren en de impact op ons milieu steeds positiever willen beïnvloeden. Hergebruik van overtollige afvalstoffen en produceren in eigen huis is een stap in de goede richting. Evenals duurzaam speelgoed vervaardigen uit suikerriet.

Kortom, Dantoy is meer dan terecht winnaar van een Play For Change Award!

Direct naar de collectie BIOplastic
Direct naar de collectie Green Bean

(Voor prijs- en bestelinformatie is inloggen noodzakelijk)

 

BIOplastic in de prijzen!